hr/files/629e773918d1cb6a618b4619/80 Foto: Ivana Ivanović/DalmacijaNews "Sve čestitke igračima. Mislim da je bila sjajna utakmica, teška za praćenje i gledanje, no to je nogomet, moramo biti sretni na kraju" Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić čestitao je igračima na prolasku u osminu finala Svjetskog prvenstva u Kataru nakon remija protiv Belgije u trećem kolu grupne faze. - Čestitke našim igračima na prolasku skupine i osmini finala.
i 61. No, Kudus je u 68. svojim drugim golom na asistenciju Inakija Williamsa vratio Gani prednost i u konačnici pobjedu. Inaki Williams je, inače, ove godine odlučio igrati za Ganu, dok mu je osam godina mlađi (20) brat Nico član reprezentacije Španjolske. Ne tako davno je Kevin-Prince Boateng izabrao igrati za Ganu, dok je brat Jerome igrao za Njemačku. Inaki je poznat i po tome da je u nevjerojatnoj seriji od 240 uzastopnih utakmica u španjolskoj La Ligi u dresu Athletica iz Bilbaa.
Japanci su pobijedili Španjolsku 2:1 i tako osvojili prvo mjesto, a Španjolska je druga unatoč porazu. Njemačka je drugo Svjetsko prvenstvo u nizu ispala u grupnoj fazi iako je danas pobijedila Kostariku 4:2. Uoči posljednjih 90 minuta sve četiri reprezentacije bile su u igri za prolaz, a situacija se mijenjala nekoliko puta. Španjolska i Njemačka dobro su krenule i opravdale uloge favorita u prvom dijelu. Njemačka je povela u 10. minuti golom Gnabrya, a Španjolska u 11.
Uz Francusku i Njemačku jedini smo s dvije medalje u posljednjih dvadeset godina. Moramo biti ponosni i sretni, to nije samo moj uspjeh. Godi i veseli, ali to je uspjeh svih nas. Nadam se da to nije kraj, da će Hrvatska raditi bolje i veće stvari. Zaslužili smo poštovanje, o tome sam govorio, a ne da nas stavljaju igrati u 13 sati kao protiv Maroka. Poštovanje smo zaslužili rezultatima, to je činjenica. Jedan cilj je ostvaren, prošli smo skupinu i plasirali se u osminu finala. Što sada? - Moramo biti smireni i skromni, gledati samo prvu sljedeću utakmicu.
Kang-In Lee pokušao je iz slobodnog udarca sa 25 metara u 75. minuti, no njegov uarac je iz samog donjeg lijevog kuta izbacio Ait-Zigi. Uslijedio je ubačaj iz kuta nakon kojega se stvorila velika gužva pred ganskim golom u kojoj se za udarac izborio Son, ali Lamptley uspio spasiti svoju mrežu izbacivanjem s gol-linije. Novu priliku za Južnu Koreju imao je Jin-Su Kim u 84. minuti, ali njegov pokušaj sa 15. ak metara iskosa s lijeve strane nije bio precizan. Cho je bio blizu svog trećeg pogotka na utakmici u četvrtoj i šestoj minuti nadoknade, ali u prvom navratu je njegov udarac nogom pod gredu obranio Ait-Zigi, a u drugom su ganski braniči u skoku na dva metra od gol-linije uspjeli "skinuti" loptu s glave korejskog napadača.
Siguran sam da će Japan biti dostojan suparnik. I nisam iznenađen da su u osmini finala. Ja im čestitam na uspjehu. Upitan je i da prokomentira fotografiju na kojoj se grle Joško Gvardiol i njegova majka. - Bilo mi je toplo oko srca kad sam to vidio. I zato je on najbolji stoper svijeta. Ne možeš biti kompletan, ako nemaš te osjećaje. To je i slika hrvatske reprezentacije. Čestitam njegovoj mami što je odgojila takvog sina. To je fotka dana, mjeseca, godine…Izbornik je otkrio i da je 1998.
godine bio na utakmici Hrvatske i Japana u Bordeauxu. - Tada je bila teška i gusta utakmica. Jednako teško će biti i sada. Prva reakcija je bila veselje kad smo saznali da igramo s Japanom, ali možda bismo se lakše nadigravali sa Španjolskom. Ovako će biti borba. Smeta mu tumačenje VAR-a oko toga je li bio ofsajd Lovrena uoči jedanaesterca, koji je na kraju poništen. - Bio sam ljut, to je centimetar koji oduzima emocije. Mi smo zbog toga izgubili titulu u Rusiji. Po ovakvom tumačenju tamo se ne bi sudila ruka Perišiću za penal Francuske. Fri Dec 02 2022 09:34:30 GMT+0100 (CET) 2022-12-02T09:34:30Z //www. hr/files/638916e35d7965b3248b45eb/80 Foto: FIFA World cup Prava drama se odvijala u grupi E Japan je u senzacionalni osvajač grupe E te će u ponedjeljak od 16 sati u osmini finala igrarti s Hrvatskom.
minuti, ali je pokušaj Kwona s vrha kaznenog prostora prošao pored vratnice. Južna Koreja je prvi udarac u okvir gola kako na utakmici tako i na ovom SP uputila u 53. minuti kada je Cho pucao glavom sa 10-ak metara, no tada se istaknuo i ganski vratar Ait-Zigi. Bilo je to samo "zagrijavanje" Choa koji je u razdoblju od 58. do 61. minute postigao dva gola, oba glavom.
Ispale su Njemačka, Belgija, Danska… znači da ima još puno kvalitetnih reprezentacija. Da ste me ranije pitali, možda bih izabrao Japan za sljedećeg suparnika, ali oni su pobijedili Njemačku i Španjolsku. Prema tome, oni su sve samo ne lagan protivnik. Utakmica s Japanom je u ponedjeljak. Kako naši reprezentativci stoje na fizičkom planu? - Ne bojim se za to, nismo pali u tom dijelu. Dva dana ćemo se odmarati i pripremati za Japan. Puni smo energije i motiva. Najvažnije je izbjeći ozljede. Ne možemo odmoriti cijelu ekipu, ali to nije potrebno.
Dvije utakmice u isto vrijeme, a samo jedna na TV-u! Evo u
minuti golom Morate. U tom trenutku prolaz su imale Španjolska kao prvoplasirana te Njemačka kao drugoplasirana reprezentacija grupe E. Ništa nije mirisalo na dramu jer Japan nije imao udarac u okvir gola dok je Kostarika uputuila jedan prema Neueru. Proigrali su Japan i Kostarika u drugom dijelu, a u 48. i 53. Japanci su šokirali Španjolsku te preokrenuli utakmicu. Opet je preokret inicirao Doan, najprije je zabio, a potom je počeo akciju za drugi gol.
Ne smijemo misliti da smo već napravili nešto veliko. Napravili smo ono za što smo se spremali. Kad smo u Rusiji bili prvi u skupini s devet bodova, rekao sam da bismo bili gubitnici da smo ispali od Danske u osmini finala. Tko bi se tada sjećao prvog mjesta u skupini? Nećemo ići s velikim najavama, treba čvrsto ostati na zemlji i pokušati pobijediti. To je naš sljedeći korak. Koliko mu je poznata reprezentacija Japana? - Puno igrača imaju u Europi, mislim da ih je čak osam u Bundesligi, jedan u Celticu… Dobra je stvar za njihovog izbornika da njegovi igrači poznaju europski nogomet.
Kang-In Lee je stupio na teren u 57. minuti, a samo minutu potom se izborio za loptu na lijevoj strani korejskog napada te ubacio na peterac gdje je Cho odlično reagirao i u padu glavom svladao Ait-Zigija. Samo tri minute potom Son je proigrao Jin-Su Kima na lijevom krilu, uslijedio je visoki ubačaj kojega je na drugoj vratnici dočekao Cho i iz velike blizine još jednom zatresao mrežu. Iako je nakon dva postignuta gola Južna Koreja bila u psihološkoj prednosti, do vodstva od 3-2 je ipak stigla Gana. Mensah je u 68. minuti probio lijevu stranu, poslao povratnu loptu za Williamsa koji je promašio loptu koja je zatim u nastavku akcije stigla idealno na udarac Kudusa, a veznjak Ajaxa pokazao je kako je daleko raspoloženiji od svog vođe napada te se plasiranim udarcem po drugi put upisao u strijelce.
((Nogomet>>>)) Tunis Francuska gledati prijenos 30 studenog
Gurnuli su ti golovi Japan na prvo mjesto s kojeg se nije maknuo do kraja, a uskoro je Kostarika preokrenula rezultat na 2:1 protiv Njemačke što je značilo da u tom trenutku uz Japan prolazi i Kostarika. Bilo bi to prvorazredno iznenađenje, a Njemačka je dva puta gađala okvir gola, tražila pobjedu do koje je na koncu i došla. Da je kojim slučajem Španjolska izjednačila protiv Japana, skočili bi na prvo mjesto, a Njemačka bi bila druga, Japan tek treći. Thu Dec 01 2022 22:04:00 GMT+0100 (CET) 2022-12-01T22:04:00Z //www.
[[GLEDAJ ONLINE]!] Poljska Argentina uživo prijenos 30
South Korea - Portugal Rezultati uživo, međusobni susreti i
Što vam se čini od Japana, što može presuditi u osmini finala? - Ako je netko pobjednik skupine sa Španjolskom i Njemačkom, onda je dobar i kvalitetan. Japan je pokazao da ne odustaje, vraćao se iz rezultatskog zaostatka najprije protiv Njemačke, pa Španjolske. Moramo biti disciplinirani i strpljivi, izbjeći pogreške na početku utakmice. Japan je vrlo dobar u kontrama i zato moramo imati dobru povratnu trku. Statistički ste jedan od najboljih izbornika na svjetskim prvenstvima, kakav je osjećaj? - Gledat ću to kroz hrvatski nogomet i reprezentaciju. Imamo kontinuitet i stalno smo u vrhu.
Usprkos što se igralo gotovo isključivo na polovici terena koja je pripadala Gani te su Korejci u tom uvodnom dijelu susreta izveli čak sedam udaraca iz kuta, nije viđen niti jedan udarac u okvir gola. Gana je povela iz kontroverzne situacije u 24. minuti. Jordan Ayew ubacio je loptu u kazneni prostor s lijeve strane, u gužvi je lopta njegovom bratu Andreu skliznula niz ruku i pala pred braniča Salisua koji je snalažljivo zatresao mrežu. Ta je situacija bila nekoliko minuta provjeravana u VAR-sobi da bi na kraju sudačka postava na čelu s Englezom Taylorom ipak odlučila priznati pogodak. Deset minuta potom Gana je stigla i do drugog gola, ponovno je Jordan Ayew ubacio s lijeve strane, a na loptu je na petercu natrčao Kudus i glavom ju proslijedio iza nemoćnog Kima. Najbliže pogotku u prvom dijelu Južna Koreja je bila u 45.
Još jedna luda utakmica, Gana s 3:2 bolja od Južne Koreje